16.2.10

RELATS CONJUNTS


La nit va estendre la seva foscor per tot el poble, de manera que asseguda a la terrassa de la casa tant sols podia veure les dues llums de la plaça de l’església, les úniques que quedaven enceses tota la nit.


M’agrada aquesta foscor i el silenci que envolta les nits al poble dels pares, és tot tant diferent a la bogeria de la gran ciutat. Sempre que vinc a veure’ls, espero que tots marxin a dormir i llavors surto a la terrassa amb una tassa de té i encenent un cigarret m’instal·lo al balanci per impregnar-me de tota la calma que m’envolta.


Però aquella nit va ser diferent, tot estava en calma com sempre, en silenci i tant sols tentinejaven les dues llums de la plaça. Vaig fer una calada i vaig tancar els ulls deixant que els meus pensaments llisquessin suaument per la meva ment, quan de sobte es va sentir un udol llarguíssim que em va fer esgarrifar de cap a peus. Al obrir els ulls, el poble es veia amb la claredat del dia, el cel era ple de llums de colors blavosos que ballaven al so d’una melodia que no havia sentit mai.


Va ser un instant, un sol instant en el que vaig sentir que el cor no m’hi cabia dins del pit de tant fort com bategava i no puc recordar un altre instant de felicitat tant magnífic. Va ser un instant, tant sols un instant i vaig tenir el privilegi de viure’l.


I tinc la certesa de que va ser quelcom important en la meva vida, potser algun dia sabré que és el que va passar, que va significar, o potser no ho sabre mai, la veritat és que no m’importa gaire.


Però se que mai, mai el podré oblidar.

15 comentaris:

La Meva Perdició ha dit...

Per uns instants és va obrir una porta a una altre realitat! Quin vertigen, i quina aventura única al mateix temps! Felicitats pel relat.

Elfreelang ha dit...

Un relat fantàstic! preciós!

kweilan ha dit...

Quin moment màgic que va per sempre. Una història molt, molt bonica i ben escrita. Felicitats!

Sergi ha dit...

M'ha sorprès que el/la protagonista es mostri feliç amb aquesta visió, a mi m'ha sobtat i m'hagués espantat molt. Perquè les nits són per ser de nit, i els dies per ser de dia. Tret, que visquis a Lapònia, és clar. Bon relat.

Nets de Junh ha dit...

És la magia de la nit.Bon relat.

Carme Rosanas ha dit...

Devia ser molt bonic el moment... aquest no el tinc a la meva col·lecció!

Garbí24 ha dit...

Un moment per recordar.....amb ansia de saber que era

fanal blau ha dit...

Instants únics i, possiblement, irrepetibles...
Bonic relat!

Una abraçada, Anna!

Pd40 ha dit...

Quina història més original, molt bé!

assumpta ha dit...

Un instant perfecte, un relat magnífic!!!
Una abraçada.
;)

Barbollaire ha dit...

A veure ullassos... tu que fumes, eh, eh, eh?
X¬DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD!
(no t'empipes, oi?)

Un relat tendre, màgic, fascinant..

Un petonet dolç, nina :¬)***

el paseante ha dit...

És un relat molt maco. També ho faig això de sortir a la terrassa de nit i fumar un cigarret quan viatjo a la casa dels pares. En un poblet.

Assumpta ha dit...

Ostres, què maco!!! M'ha agradat molt, molt, molt!!

I, al mateix temps... aggghh... jo encara no l'he fet, però em voltava pel cap una idea semblant... erò no sabia com plasmar-la. Buscava una frase tipus "Va ser un instant, un sol instant en el que vaig sentir que el cor no m’hi cabia dins del pit de tant fort com bategava i no puc recordar un altre instant de felicitat tant magnífic" i no l'acabava de trobar!!

Tu ho has fet perfectament!! :-) Et felicito :-))

Sun Flower ha dit...

All of our herbal incense blends contain a variety of herbs to make for the very best smooth smoke every single time. Elevate and heighten all of your senses through the calming and flavorful aromas of our K2 Incense! Also known as Spice, each flavor carries with it a unique compilation of specific herbs and botanicals – bearing their own exceptional scent

herbal incense
salvia sale

Unknown ha dit...

Your blog is amazing! I love it so much, from now on I'm gonna check it every day! thank you so much for being awesome and blog!
Sterling silver charmsfresno church