19.1.09

EDGAR ALLAN POE

Avui fa dos-cents anys que va néixer a Bòston l’escriptor Edgar Allan Poe.

En homenatge a aquest bicentenari, I seguint la iniciativa del blog Hespèria, avui vull compartir amb vosaltres, un poema i una frase d’aquest notable escriptor.

Espero que us agradin.

AL RÍO

¡Bello río! en tu clara y brillante onda de cristal, agua vagabunda, eres un emblema del esplendor de la belleza, un emblema del corazón que no se esconde ahora, un emblema de la alegre fantasía de arte en casa de la hija del viejo Alberto.

Pero mientras ella mira en tu corriente, que resplandece y tiembla, ¿por qué el más hermoso de todos ríos recuerda a uno de sus adoradores? Es porque en su corazón como en tu onda, su imagen está profundamente grabada; en su corazón que tiembla bajo el brillo de sus ojos que buscan el alma!


La belleza de cualquier clase en su manifestación suprema excita inevitablemente el alma sensitiva hasta hacerle derramar lágrimas.


4 comentaris:

el paseante ha dit...

Aquest cap de setmana vaig passar per davant de la seu de Random House Mondadori a Barcelona, a Travessera de Gràcia, i em va sorprendre en un cartell que ja fes 200 anys del neixement d'Edgar Allan Poe. Li has fet un bon homenatge, crec jo.

òscar ha dit...

una de les meves primeres lectures "d'adult" va ser "els crims del carrer morgue".
així que, a banda d'homenatjar-lo avui, també tinc un deute amb poe.

Anna ha dit...

Gràcies Paseante, aquesta era la intenció. Petons.

Oscar, molts tenim un deute amb ell. Un petonet.

khalina ha dit...

Veig que sou uns quants que us heu unit a l'homenatge. Molt bé!